Lokacija

Lokacija

Vila Terazije - dobrodošli!

Vila Terazije sa tri zvezdice, ušuškana u samom centru grada na Terazijama, u Prizrenskoj ulici jedan je od najekskluzivnijih objekata tog tipa i namene. Sa kapacitetom od 12 luksuzno opremljenih soba, jednim apartmanom i ljubaznim osobljem koje je uvek na usluzi svojim gostima.

Našem ljubaznom osoblju biće čast da Vas ugoste.
Rado Vas očekujemo!

Gde se nalazimo?

Jedna od glavnih prednosti Vile Terazije jeste njena lokacija koja se nalazi u strogom centru Beograda. Smeštena u Prizrenskoj ulici br. 1 Vila Terazije je udaljena od Trga republike svega 200 metara.

Većina ostalih turističkih sadržaja nalazi se na istoj ili približno istoj udaljenosti. Neposredno u blizini vile nalazi se nekoliko pozorišta, glavno šetalište u gradu Knez Mihajlova ulica i Kalemegdanska tvrđava podignuta početkom prvog milenijuma.

Ušće Save u Dunav i rečno pristanište nalaze se na udaljenosti od oko 500 metara kao i Turistička organizacija Beograda gde možete dobiti informacije o svim sadržajima u gradu.

Kako stići od aerodroma

Vila Terazije se nalazi na udaljenosti od oko 15 kilometara od aerodroma Nikola Tesla.

Od aerodroma do nas možete doći direktnom autobuskom linijom Gradskog saobraćajnog preduzeća 71 i 72 koja vozi do Zelenog venca, udaljenog od Vile Terazije manje od 100 metara. Vreme putovanja je oko 35 minuta.

Kako stići od autobuske stanice, železničke stanice i sa pristaništa

Autobuska stanica je udaljena od Vile Terazije 500 metara. Najbrže se stiže pešice i to prvo Ličkom ulicom, pa u nastavku Kameničkom ka Terazijskom platou. Kada se popnete kroz divno uređeni terazijski park, Vila Terazije se nalazi odmah sa leve strane. Potrebno Vam je oko 10 minuta lakog pešačenja.

Sa železničke stanice se takođe najbrže stiže peške. Udaljena je oko 600 metara od Vile Terazije i najkraći put je ulicama Mihajla Bogićevića do kraja ulice, skretanjem desno ulazite u Gavrila Principa kojom idete do prve ulice levo Kameničke. Dalje nastavljate samo pravo tom ulicom, pa u nastavku kroz terazijski park do kraja, prva ulica levo je Prizrenska. Potrebno Vam je oko 15 minuta lakog pešačenja.

Rečno pristanište se nalazi na udaljenosti od oko 550 metara od Vile Terazije. Najbrže ćete stići ukoliko se popnete Karađorđevom ulicom do Brankovog mosta i nastavite pravo ka starom gradu Brankovom ulicom na koju se posle Zelenog venca, koji Vam ostaje sa desne strane nadovezuje Prizrenska ulica u kojoj se nalazi Vila Terazije. Potrebno Vam je oko 10 minuta lakog pešačenja.

Kako stići autoputem E-75

Ukoliko dolazite u Beograd autoputem E-75 koristite isključenje na Gazeli, mostu preko Save.

Ako u Beograd pristižete sa severne strane (Novi sad, Zagreb) isključite se sa autoputa nakon prelaska reke Save (prvo isključenje desno), pa ispod petlje uhvatite pravac ka gradu Sarajevskom ulicom. Sarajevska ulica se nadovezuje na Balkansku ulicu kojim ćete ići uzbrdo do prvog semafora i nakon toga skrenuti levo u ulicu Kraljice Natalije. Nastvljate pravo do kraja, skrećete desno kuda Vas put vodi i prva ulica nakon skretanja desno je Prizrenska.

Ako u Beograd pristižete autoputem E-75 sa južne strane (Niš, Kragujevac) koristićete isključenje pre prelaska reke Save desno pa ispod petlje nastavljate pravo u Sarajevsku ulicu. Sarajevska ulica se nadovezuje na Balkansku ulicu kojim ćete ići uzbrdo do prvog semafora i nakon toga skrenuti levo u ulicu Kraljice Natalije. Nastvljate pravo do kraja, skrećete desno kuda Vas put vodi i prva ulica nakon skretanja desno je Prizrenska.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy